Projecten

web09

California RT-P

Restauratie van een R1150RT (2002) van de Franse Gendarmerie in een California Highway Patrol motor.

Ik heb altijd de California RT-P heel mooi gevonden omdat voor mij de zwart-wit combinatie is HET klassieke politie voertuig style.    Het project is begonnen met een 2002 Franse gendarmerie motorfiets in lelijk blauw en het was vies en zag er verlaten aan de buitenkant uit.  Eerste ingreep was onder de kuipdelen  alles weer op orde te brengen  Ook zijn er vele meters overbodige politiedienst gerelateerde bekabeling en bijbehorende elektronica verwijderd. De lampen aan de voorkant was een tip van de Dutchmidiman en zijn 24W led lampen en geven heel veel heldere licht. Deze heb ik geschakeld icm de buitenboards mistlampen die standaard op de 1150 zitten. De extra mistlamp achter is nu doorgeschakeld aan het remlicht.  Ik vind dat zichtbaarheid bij remmen zeer belangrijk veel vaker voorkomt dan in de dikke mist rijden   Extra’s zijn bvb een originele brandblusser, plaats voor de wapenstok  en sirene.  Een nieuwe Z-Teknik V-stream ruit zt erop en uiteraard Grip Puppies voor comfort bij de handgrepen. Ook een Fenda Extenda voor en achter om het  slingeren van wegvuil te bestijden.  Het geluid uit de Laser uitlaat demper klinkt iets dieper dan een standaard demper maar wel mooi. En het rijd ook heerlijk !

Mijn hartelijk dank aan allen die mij hebben aangemoedigd, geïnspireerd en geholpen om deze te realiseren met bijzonder dank aan:   Monique- Spuitwerk,  Big Walter –  Reflectieve belettering ,   Ries – Politie onderdelen ,   Rob – Fijn soldeerwerk,  Precipio – CHP embleem en graghics , Jos Wiersema. -Foto’s en web-layout

Renovatieproject K75C uit bj. 1986

Mijn Karibicblauwe K75C met Schurgers kuip berijd ik sinds 1989 met heel veel plezier en zonder enig probleem. De jaren werden echter in het uiterlijk wel langzamerhand zichtbaar. Technisch was de machine echter prima. Lang heb ik getwijfeld of ik deze fiets wilde renoveren en behouden, of dat er een R1200RT zou komen. De hoge kosten voor een nieuwe(re) fiets en mijn voorliefde voor de oude K, maakte dat ik toch liever met de K75 wilde doorrijden. De doorslag gaf uiteindelijk de aanschaf van een 2e K, een K100RS SE uit 1988 in prachtig parelmoer wit met blauw, en de ontdekking van Motor Service Amersfoort in Den Dolder. Dat gaf me de mogelijkheid veel werkzaamheden uit te besteden en tegelijkertijd door te rijden. Afgelopen november heb ik de K75 bij Kenny in Den Dolder gebracht, en zijn we gestart met het demonteren en mooi maken van alle onderdelen. Het frame en de velgen zijn gestraald en gecoat bij Gerritsen in Nijkerk. Alle lakdelen zijn voorbehandeld en werkelijk prachtig gespoten bij Hamers en Pieper in Hoevelaken. De meest zichtbare aluminium delen van het frame en de motor zijn bij wetblast.nl weer volledig als nieuw gemaakt. Verder zijn er de nodige lelijke of versleten delen vervangen. Alle rubbers, de nodige bouten en moeren, de koppeling en remleidingen. De laatste zijn nu als Stahlflex uitgevoerd. Verder is zowel de voor- als achtervering gemoderniseerd. Het motorblok is technisch helemaal met rust gelaten. Het vertoonde geen enkel teken van slijtage. Geen olieverbruik, zuinig en altijd een mooie lichtgrijze uitlaat. Het zorgen dat alle spullen behandeld waren en weer bij Kenny in Den Dolder lagen, kostte meer tijd dan gepland. Het gevolg was dat het afmonteren door Kenny deels tijdens het drukke motorseizoen gebeuren moest. In goed overleg is dat toch allemaal gelukt, en op 17 mei kon ik dan de afgebouwde fiets ophalen! Wat een genot voor oog en oor. Hij liep altijd al als een zonnetje, maar met de nieuwe vering en verbeterde remmen maken dat ik nu een beteredan nieuwe K75 bezit, geschikt voor weer tenminste 20 jaar motorplezier. Mijn luxeprobleem is nu dat ik voor elke rit een besluit zal moeten nemen; de 100 of de 75. Heerlijk.

Johan Maerklin