Producten

merken03

Ons streven is om altijd de beste producten en onderdelen te gebruiken. Heel veel tijd en zorg wordt geïnvesteerd om deze te selecteren, bij MSA binnen te brengen, actueel houden en toe te passen.  Wij leggen graag ‘waarom’ aan u uit !!  Uw vragen en suggesties m.b.t. onze en andere producten zijn altijd welkom !  

STALEN REMLEIDINGEN i.p.v. rubber

Oude rubberen remleidingen kunnen langzaam verteren met als resultaat dat ze gaan uitzetten tijdens remmen. In het slechtste geval kan door de hoge druk een breuk ontstaan met als gevolg compleet verlies van remkracht. Ook losgeweekt rubberen deeltjes aan de binnenkant kunnen rem performance en abs pomp problemen veroorzaken.

Voorkom veiligheidskwesties want met nieuwe staal leidingen is het probleem voorgoed opgelost ! Deze slangen en fittingen zijn op maat gemaakt om jouw verouderde remleidingen te vervangen. Die zijn vervaardigd uit een Teflon buis met een RVS gevlekte mantel en een PVC-coating aan de buitenkant.    Alle kits zijn TUV gekeurd.  Bij MSA worden de nieuwe slangen in onze werkplaats zorgvuldig en op maat gemonteerd. Geen probleem dus met verdraaide slangen en voor uitrusting met verhoogde stuur.  Remleidingen in set of los niet verkrijgbaar.

Voorbeeld stalen remleidingen voor performance en veiligheid

BAGSTER ZADELS voor BMW

Last van zadelpijn na een lange rit, of is je zadel niet mooi, dan hebben wij voor jou de oplossing!   MSA kan je zadel laten ombouwen tot een zeer comfortabele zitbank door het gerenommeerde merk Bagster.   Er zijn daarnaast nog mogelijkheden om het zadel te verhogen/ verlagen of er een Gel-vulling of verwarming aan toe te voegen, zodat je uitgerust op je bestemming aankomt.  M.a.w. spreken wij over maatwerk met weing verschil in prijzen van een kant en klaar merk.  Het zadel kan in diverse kleuren naar jou wensen gemaakt worden en zijn voor bijna alle motoren leverbaar.  Men is zeer goed te spreken over het resultaat want dan heb je maatwerk voor ongeveer de prijs van een kant en klaar exemplaar.   Kom langs om meer te weten en voor een vrijblijvend advies !

bagster

NB: Zodat je verder kunt rijden zijn ruil zadels momenteel aanwezig voor K75/100,  R 850/1100,1150, 1200 RT en K1200LT  en andere modellen komen nog !

DEALER VAN HYPERPRO

Wereldwijd is Hyperpro de toonaangevende producent van progressieve vering en dempingproducten voor motorfietsen. Waren voorheen de stuurdempers de meest bekende producten, tegenwoordig is Hyperpro gekend om de uitstekende oplossingen voor de motorfiets met schokbrekers, veren en stuurdempers.

Ook is het verlagen van de motorfiets een “hot item”. Hyperpro ontwikkelt de producten met de hoogste zorg voor een groot aantal motorfietsen van oud tot jong, van straat tot race motorfietsen. Bijna al onze producten worden geleverd met een progressieve veer. Niet alleen zijn wij overtuigd dat dit de beste oplossing is voor uw motorfiets, onze klantenkring bevestigt dit ook keer op keer. Daarnaast bewijst een remtest dat de Hyperpro vering ook zorgt voor veiligheid. Een motorfiets welke uitgerust is met Hyperpro progressieve veren hebben een remwegverkorting van maar liefst 15% ten opzichte van dezelfde motorfiets, maar dan uitgerust met standaard lineaire veren. Nog meer voordelen… ook de prestaties van de motor verbeteren aanzienlijk met de progressieve veren bij onregelmatigheden in de weg, kleine hobbels, minder en betere slijtage aan de banden!

MOTOREX PRODUCTEN

MSA voert  MOTOREX producten

Motorex is al bijna 100 jaar de grootste ruwe olie raffinaderij van Zwitserland. Het hoofdkwartier is gevestigd in Langenthal en altijd zeer actief bezig met onderzoek, ontwikkeling en productie van innovatieve smeermiddelen en chemicaliën.  Inmiddels is het productgamma, dat wereldwijd goed bekend staat, uitgegroeid tot ruim 2000 producten.

Speciale olie voor boxermotoren,  LC watergekoeld, F en K modellen

Boxer 15W-50 en LC 5W-40

  • Synthetische-performance 4-takt motorolie speciaal voor de boxer blokken
  • Ontwikkeld in samenwerking met BMW tuner AC SCHNITZER
  • Uitstekende thermische  en afbreek stabiliteit voor lucht / olie  en watergekoelde LC boxerblokken
  • Bewezen vermindering van olie verbruik
  • Katalisator getest

NB: Andere Motorex specificaties voor F en K modellen en de K1300 GT zijn ook aanwezig.

 

PRISMA ZX SAE 75W/90, GL-4+5

Speciaal synthetische hypoide gear oil.  Verbetert schakeling en minder klakken en slijtage. Voor  BMW en andere motoren met
gescheiden versnellingsbak en cardan aandrijving.

Lees meer op de website van MOTOREX

GRIP PUPPIES voor iedereen !!

Jaren geleden had ik mijn eerste set Grip Puppies gemonteerd. Ik vond de standaard handvatten te dun en kreeg  last van verkrampte tintelende vingers. De Grip Puppies is een sierlijke hoogwaardige neopreen hoes die over de standaard handvat past een daarbij de diameter van de grips iets verhoogd.  Andere merken die van  ‘schuim’  zijn gemaakt verteren vrij snel door UV-werking en gebruik, maar Grip Puppies blijven net zo lang mooi als de gewone rubberen handvatten. Een bijkomend voordeel is dat hoog frequentie trillingen ook merkbaar gedempt worden.  Montage is zeer eenvoudig er is geen verlies van temperatuur via de handvat verwarming. Deze passen op bijna alle handvatten behalve de dikke Cruiser types.

€ 20,  (montage niet inbegrepen)

Grip Puppies kunnen opgestuurd worden.

Verzendkosten bedragen €3,95

NB. Vergeet niet uw postadres bij uw bestelling te vermelden!

Wij monteren ze zo…  Een beetje zeepsop met afwasmiddel in een bekertje mengen. 3:10 (zeep:water). Maak allebei de handvatten en binnenkant van de Grip Puppy goed nat en met een kleine handdoek over de Grip Puppy met 1 hand duwen en draaien naar binnen toe tot dat die goed erop zit en voorbij het stuurgewicht aan het uiteinde van de stuur. Bij de gashendel kant draai ALLEEN met de klok mee i.v.m. de gaskabel(s) ! Doe hier rustig aan. Om makkelijker over de verhoogde rand op de originele grips te komen kan je bv. 2x breinaalden, gebruiken. Het zeepsop is snel droog en de Puppies zitten dan vast. Remreiniger werkt trouwens ook super. Proficiat, en nu genieten.

ZTechnik V-Stream Windscherm

 

Een windscherm van ZTechnik ® zorgt voor een revolutie van prestaties. De geavanceerde V-vorm, afmetingen en de contouren van het V-Stream ® schermen duwt het kielzog, meestal als het van Karman vortex genoemd, weg van de helm van de rijder. De rijder zit dan in een stiller en meer comfortabele zone.

Deze verbetering is ook opmerkelijk voor de passagier . State-of-the-art Quantum ™ gecoat polycarbonaat geeft V-Stream windschermen uitstekende helderheid en sterkte-eigenschappen ongeëvenaard door enig fabrikant wereldwijd. Deze exclusieve combinatie van Quantum en polycarbonaat is 30X beter bestand tegen slijtage dan acryl materialen, heeft een betere UV-bescherming, chemische- en kras resistentie, en optische definitie.  Kortom Lexan polycarbonaat is veel beter en veiliger dan het gebruikelijke goedkoop en zwakkere  plexiglas/acryl !  Er zijn diverse afmetingen verkrijgbaar afhankelijk voor uw boven lichaam lengte.   Een goede investering in veiligheid en comfort. De meest gehoorde reactie is dat deze er al veel eerder op had gemoeten !!  Vraag om een vrijblijvende advies.
Materiaal 6.0mm Quantum ™ gecoat polycarbonaat, TUV gekeurd.